Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions
Er komt geen geluid meer uit mijn luidspreker. Kan dit hersteld worden?

Problemen met de spreekspoel zijn vaak te wijten aan de verkeerde luidsprekerkeuze of worden veroorzaakt door blootstelling aan een te hoog volumeniveau naargelang de capaciteit van de luidspreker. Elke luidspreker verschilt naargelang de aard en de kracht van de spreekspoel. Spreekspoelen kunnen zeker hersteld worden. De spoelen worden herwikkeld naar de originele parameters van de spoel. Ook tweeters worden volgens oorspronkelijke waarden hersteld.

Het geluid is niet zuiver meer. Wat nu?

Het kan zijn dat de magneet verschoven is of dat er vuil tussen de magneet en de spreekspoel zit. Door harde stoten kan het gebeuren dat de magneet verschuift en de spreekspoel vast komt te zitten. De magneet wordt gereinigd, opnieuw geplakt en de spreekspoel weer gecentreerd.

De conus is gescheurd. Kan deze vervangen worden?

De conus kan door externe factoren beschadigd worden. Ook dit kan probleemloos vervangen of in sommige gevallen hersteld worden.

Kunnen tweeters hersteld worden?

Spreekspoelen van tweeters kunnen zeker herwikkeld worden naar de originele waarden. Indien het membraan ook hersteld moet worden, moet ik op zoek naar wisselstukken, maar in principe is ook dit geen probleem.

Wat als de spider versleten is?

De belangrijkste factor van de luidspreker is de spider. Externe factoren kunnen leiden tot de vorming van scheuren en beschadiging van de spoel. Ook de spider kan probleemloos vervangen worden.

De uitgangskabel is losgekomen. Kan dit gewoon hersteld worden?

De uitgangskabel is aan de spoel verbonden door middel van een speciaal geleidend kabeltje. Indien deze losgekomen is of gebroken, kan ik de luidspreker voorzien van een nieuwe uitgangskabel.

Hoe maak ik een pakket op zodat het veilig toekomt?

De beste manier is uiteraard om de originele verpakking te gebruiken. Dit is echter niet altijd mogelijk. Gebruik geen doos die te groot is, maar probeer een doos te vinden waar de luidspreker(s) perfect in passen met minieme bewegingsruimte.
Indien u slechts één luidspreker opstuurt, snijdt u best een stuk karton af ter grootte van de luidspreker en bevestigt u deze door middel van plakband op de luidspreker. Zo is de conus van uw luidspreker beschermd tegen schokken van buitenaf door eventueel extra beschermingsmateriaal (plastiek, krantenpapier, …) die u in de doos zou hebben gestoken. De openingen onder de conus worden dan ook best dichtgeplakt met karton. 

Verstuurt u twee luidsprekers, bindt deze dan stevig aan elkaar vast door middel van kabelbinders. Indien u de doos verder zult opvullen met extra beschermingsmateriaal, vergeet dan ook hier niet om de openingen onderin het frame dicht te plakken zodat deze de conussen niet kunnen beschadigen door eventuele schokken tijdens het transport.

Hoe stuurt u de luidsprekers terug?

Ik verzend standaard via www.kiala.be en de verzendingskosten bedragen 4€/pakket. Op vraag van de klant verstuur ik ook via www.bpost.be. De tarieven van Bpost hangen af van het gewicht van het pakket. Voor meer info over de tarieven van Bpost: http://www.bpost.be/site/nl/residential/parcels/next_day/taxipost24.html

 • speakers

  carousel/15 inch JBL refoam

 • speakers

  E.v. refoam

 • speakers

  Jbl ti3000 nieuwe refoam

 • speakers

  Nieuwe spreekspoel voor 12 inch RCF

 • Speakers

  Nieuwe spreekspoel voor BEYMA

 • speakers

  Nieuwe spreekspoel voor Turbo sound LS-1812.2

 • speakers

  Platte refoam

 

Galip Erkan
Oostkerkestraat 16
8600 Diksmuide

+32(0)497/378.121

info@speakerfix.be

 

 

 

 

Bezoeken kan enkel na afspraak.

 

 

 

BTW: BE0843.817.351

Bnp Paribas Fortis: 
IBAN: BE13 0016 6516 4139
BIC: GEBABEBB

Waar kan je ons vinden?

 | Copyright © speakerfix.be